Co je potřeba

pro 12-16 osob
2 kg červené řepy
1 kg pórku
2 celery
4 petržele
4 cibule
hlávka zelí
120 g másla
4 l telecího vývaru (zeleninový)
300 ml octa nebo citronové šťávy
bobkový listk
1 kg hrudí hovězího
4 hřebíčky
majoránka
1 kachna
sůl
pepř
250 g zakysané smetany
4 lžíce posekané petrželky
kopr

1

6 celých červených řep odložíme stranou. Ostatní stejně jako pórek, celer, petržel, cibuli a zelí očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Ve velkém hrnci rozpustíme máslo s připravenou zeleninou a osmažíme.

2

Přilijeme vývar a ocet. Přidáme hovězí hrudí,bobkový list, majoránku, 4 hřebíčky a pod poklidí na malém ohni vaříme jeden a půl hodiny. Mezitím pečeme kachnu v troubě při 200°C jednu hodinu.

3

Po hodině a půl varu přidáme k hovězímu do hrnce kachnu a vše dál vaříme asi hodinu, dokud nejsou obě masa měkká. MAso vyjmeme, z polévky sebereme tuk, osolíme, opepříme.

4

Zbyloučervenou řepu nastrouháme najemno, a šťávu zachycujeme do nádoby. Tu pak smícháme se zakysanou smetanou a 4 lžičkami petrželky a vmícháme do polévky.

5

Kachnu a hovězí rozporcujeme, uložíme na předehřátou plochou mísu a zalijeme trochou polévky.

6

Zbylou polévku nalijeme do polévkové mísy, posypeme koprem a podáváme s masem.

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
2
Average: 2 (8 votes)