Co je potřeba

2 stroužky česneku
800 g vepřové pečeně bez kosti
sůl
pepř
6 hřebíčků
3 snítky rozmarýnu
2 snítky šalvěje
1 cibule
2 lžíce olivového oleje
200 ml bílého vína
kůra z citronu
lžíce másla
lžíce hladké mouky

1

Česnek prolisujeme. Vepřovou pečeni omyjeme a osušíme. Svrchu do ní nožem uděláme několik mělkých zářezů tak, aby vznikla mřížka.

2

Osolíme, opepříme a potřeme česnekem. Poklademe na ni snítky rozmarýnu a šalvěje a převážeme nití. Cibule nakrájíme na měsíčky a rozprostřeme na dno pekáče.

3

Navrch položíme maso. Pečeni posypeme hřebíčkem, pokapeme olejem a podlijeme 100 ml vody. V troubě při 180°C pečeme 90 minut. Přeléváme bílým vínem a výpekem.

4

Asi 10 minut před koncem pečení zvýšíme teplotu na 220°C. Posypeme strouhanou citronovou kůrou a dopečeme.

5

Výpek slijeme do kastrůlku a přidáme máslo. Za prášíme ho moukou a považíme 5 minut. Polejeme maso.

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
4.5
Average: 4.5 (2 votes)