Co je potřeba

1 cibule
olivový olej
150 gr nivy
150 gr Eidamu
čerstvou bazalku (tymián)
mletý pepř
250 ml smetany
1 balení těstovin

1

Připravíme si těstoviny, které se nám osvědčily a máe jistotu, že se snadno nerozvaří. Vodu zakápneme olejem, aby se nám při vaření těstoviny neslepily, a osolíme. Po uvaření těstoviny scedíme.

2

Mezitím, než se těstoviny uvaří, si připravíme omáčku z nivy. Nastrouháme na jemném struhadle sýr Eidam, nivu a pokud chceme mít omáčky víc, přidáme ještě sýr podle své chuti (buďto měkký – rozpustný nebo tvrdý sýr, který nastrouháme).

3

Cibulku osmahneme na olivovém oleji dozlatova, zalijeme smetanou, kterou hřejeme k bodu varu. Přidáme nastrouhané sýry, ještě krátce povaříme a odstavíme. Ochutíme čerstvou bazalkou, případně tymiánem. Dosolení není nutné, neboť sýr niva je slaný dost, ale je to individuální záležitost.

4

Uvařené těstoviny polijeme hotovou nivovou omáčkou a podáváme teplé. Dobré chutnání.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
3.6875
Average: 3.7 (16 votes)