Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat dobrý houskový knedlík z nekynutého těsta | recept

Recept na houskový knedlík bez kvasnic. Uvařit domácí houskový knedlík je prubířským kamenem. Někomu ne a ne se podařit. Jestliže nemáme důvěru v kynuté těsto či v sebe sama, a chceme-li mít vždy jistotu, že se houskový knedlík podaří, naučíme se dělat houskový knedlík bez kvasnic. Nabízíme recept a pracovní postup na nekynuté houskové knedlíky.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Knedlíky vařit na "mírném ohni" - aby voda jen probublávala a pod pokličkou :-)

Alexandra Knížková (neověřeno) | St, 04/27/2022 - 11:19

Dobrý den, poprvé jsem zabrousila na váš web a jsem nadšená 👍🙂💛👋
Všechno podrobné, vysvětlené Is fotografiemi, báječné pro každou pečlivou hospodyňku❣️
Děkuji Vám 👍

Mišan (neověřeno) | Ne, 11/20/2016 - 09:32

Knedlíky bez kvasnic, ale s kypřícím práškem nejsou žádnou novinkou. Naučil jsem se je děla už před lety a jediná jejich výhoda oproti knedlíkům kynutým je že od padne doba kynutí. Takový recept je k ničemu a to proto, že neuvádí jejich kalorickou hodnotu. Jinak bych podotkl, že knedlíky bez kvasnic a bez kypřícího prášku se nazývají noky a také nejsou žádnou novinkou, jejich výroba je ještě jednoduší ale také asi nebudou kaloricky výhodné.

Jiří (neověřeno) | Ne, 06/14/2020 - 20:30

Dnes jsem zkusil a jsem zklamán. 1 dcl vody/mléka je na půl kila mouky a dva rohlíky určitě málo, z toho by nešlo těsto utvořit. Po přidání cca 3-4 dcl bylo těsto podle popisu. Během vaření (2x12 minut) oba knedlíky praskly a výsledek byl tuhý, vůbec jsme si jich neužili.

Mária (neověřeno) | So, 04/04/2020 - 20:11

A nešly by knedlíky udělat na páře?

Věra B. (neověřeno) | So, 11/07/2020 - 17:07

Ze staré kuchařky mám podobný recept na karlovarský knedlík:
400 ml mléka nebo vody osolit - 4 špetky, rozšlehat se 4 žloutky
1/2 kg hrubé mouky + 1 prdopeč
zadělat těsto, zamíchat 140 g sušších kostek pečiva
nechat chvíli odležet, pak znovu zamíchat, tvarovat 2-4 knedlíky,
vařit max. 25 minut, 1x obrátit

KAAM (neověřeno) | Ne, 11/06/2016 - 11:17

Tak ted jsem dovařila dle tohoto receptu a vynikající....1☆

VS63 (neověřeno) | St, 06/11/2014 - 15:09

Knedlík bez kvasnic

Fysko (neověřeno) | Čt, 11/13/2014 - 12:18

právě jsem je dodělal a můžu dát 100b

eva (neověřeno) | Út, 08/25/2015 - 16:51

Pamatuji se že mamka zadělávala:polohrubá mouka,vejce,pr do peč a zalila sodou a byly výborné!

maruška (neověřeno) | Ne, 07/10/2016 - 17:25

může mi někdo poradit co dělám špatně moje knedliky mi stále prasknu nevíte kde dělám chybu
děkuji za případnou radu

asi děláte chybu v tom, že se voda moc vaří. Ta má jen probublávat tak na 80-90°C. Pak má být dostatek vody, aby byli ponořené. A hodně záleží na struktuře těsta. Tady píší na půl kila mouky deci tekutiny. Nesmysl !!!! Dávám na půl kila 250 ml sodovky a žádný chleba, ale na kostičky nakrájenou, osmaženou housku. Pak máte knedlíky jedna báseň. Hodně úspěchu

Další zajímavé články

Jak na čokoládový fondant | recept
Čokoládový fondant | recept. Každý milovník čokolády nad tímto dezertem zaplesá. Po rozkrojení malé bábovičky náš totiž překvapí tekutá čokoládová láv…
Jak upéct plzeňské rozpeky | recept
Plzeňské rozpeky | recept. Rozpeky jsou bochánky z kynutého těsta, které jsou pečené v troubě. Na Plzeňsku se rozpeky podávají jako příloha k dušené m…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.