Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat dobrý houskový knedlík z nekynutého těsta | recept

Recept na houskový knedlík bez kvasnic. Uvařit domácí houskový knedlík je prubířským kamenem. Někomu ne a ne se podařit. Jestliže nemáme důvěru v kynuté těsto či v sebe sama, a chceme-li mít vždy jistotu, že se houskový knedlík podaří, naučíme se dělat houskový knedlík bez kvasnic. Nabízíme recept a pracovní postup na nekynuté houskové knedlíky.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Knedlíky vařit na "mírném ohni" - aby voda jen probublávala a pod pokličkou :-)

Mišan (neověřeno) | Ne, 11/20/2016 - 09:32

Knedlíky bez kvasnic, ale s kypřícím práškem nejsou žádnou novinkou. Naučil jsem se je děla už před lety a jediná jejich výhoda oproti knedlíkům kynutým je že od padne doba kynutí. Takový recept je k ničemu a to proto, že neuvádí jejich kalorickou hodnotu. Jinak bych podotkl, že knedlíky bez kvasnic a bez kypřícího prášku se nazývají noky a také nejsou žádnou novinkou, jejich výroba je ještě jednoduší ale také asi nebudou kaloricky výhodné.

Jiří (neověřeno) | Ne, 06/14/2020 - 20:30

Dnes jsem zkusil a jsem zklamán. 1 dcl vody/mléka je na půl kila mouky a dva rohlíky určitě málo, z toho by nešlo těsto utvořit. Po přidání cca 3-4 dcl bylo těsto podle popisu. Během vaření (2x12 minut) oba knedlíky praskly a výsledek byl tuhý, vůbec jsme si jich neužili.

Mária (neověřeno) | So, 04/04/2020 - 20:11

A nešly by knedlíky udělat na páře?

Věra B. (neověřeno) | So, 11/07/2020 - 17:07

Ze staré kuchařky mám podobný recept na karlovarský knedlík:
400 ml mléka nebo vody osolit - 4 špetky, rozšlehat se 4 žloutky
1/2 kg hrubé mouky + 1 prdopeč
zadělat těsto, zamíchat 140 g sušších kostek pečiva
nechat chvíli odležet, pak znovu zamíchat, tvarovat 2-4 knedlíky,
vařit max. 25 minut, 1x obrátit

KAAM (neověřeno) | Ne, 11/06/2016 - 11:17

Tak ted jsem dovařila dle tohoto receptu a vynikající....1☆

VS63 (neověřeno) | St, 06/11/2014 - 15:09

Knedlík bez kvasnic

Fysko (neověřeno) | Čt, 11/13/2014 - 12:18

právě jsem je dodělal a můžu dát 100b

eva (neověřeno) | Út, 08/25/2015 - 16:51

Pamatuji se že mamka zadělávala:polohrubá mouka,vejce,pr do peč a zalila sodou a byly výborné!

maruška (neověřeno) | Ne, 07/10/2016 - 17:25

může mi někdo poradit co dělám špatně moje knedliky mi stále prasknu nevíte kde dělám chybu
děkuji za případnou radu

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.