Co je potřeba

250 ml mléka
30 g droždí
2 lžíce pískového cukru
500 g polohrubé mouky
1/4 lžičky soli
1 vejce nebo 2 žloutky
50 g másla
80 g másla na vymazání pekáče a potírání buchet
moučkový cukr na posypání
náplň:
tvarohová, maková, ořechová, povidlová

1

Ve 100 ml vlažného mléka rozmícháme droždí se lžící cukru, lžící mouky a necháme vykynout. Do mísy prosejeme mouku, přidáme vykynutý kvásek, vejde nebo žloutky rozšleháme se zbylým mlékem, cukrem a máslem.

2

Vypracujeme vláčné, né příliš tuhé těsto, které necháme hodinu vykynout. Z vykynutého těsta nožem odkrajujeme stejně velké kousky, které vytvarujeme na placičky, naplníme je, okraje těsta spojíme a zformujeme do tvaru buchty.

3

Klademe je do tukem vymazaného pekáče spojem dolů a potíráme máslem. Buchty vkládáme do pekáče. Po zaplnění pekáče je necháme 20 minut ještě kynout.

4

Buchty vložíme do trouby vyhřáté na 200°C, po zapečení snížíme teplotu a dopékáme je asi 40 minut dozlatova.

5

Upečené buchty vyklopíme, oddělíme a necháme vychladnout, poté pocukrujeme.

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
3.916665
Average: 3.9 (12 votes)