Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat domácí čokoládový likér | recept na vánoční likér

27. Listopad 2020

Jak udělat domácí čokoládový likér | recept na vánoční likér. Pokud byste ocenili změnu od tradičního „vaječňáku“ a chtěli vyzkoušet jinou, především pro milovníky čokolády lahodnou variantu likéru, neváhejte a vyzkoušejte následující recept na domácí čokoládový likér. Příprava není nikterak složitá a navíc je velice rychlá.

Co je potřeba

  • 1 čokoládovou tyčinku Ledové Kaštany (tradiční či extra hořké)
  • 100 g hořké čokolády (čokoláda na vaření či čokoláda s více procenty kakaa)
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 1 plechovku Salka
  • ½ litru rumu
1

Čokoládu a Ledové Kaštany nalámejte a vložte do hrnce.

2

Zalijte smetanou a na plotýnce za stálého míchaní rozpusťte. Zvolte mírný ohřev.

3

Sejměte z plotýnky a po mírném vychladnutí přidejte plechovku Salka a rum.

4

Likér promíchejte a nalijte do připravených sklenic (z jedné dávky připravíte 1 litr likéru).

  • Množství hořké čokolády můžete směle zaměnit za další 2 tyčinky Ledových Kaštanů. Pak máte úžasnou variantu likéru z Ledových Kaštanů. Milovníku této klasické tyčinky je opravdu hodně.
  • Pro odlehčenou variantu doporučuji vyměnit smetanu za mléko. Likér je stejně dobrý a navíc méně kalorický, což během svátků, kdy se likéry většinou připravuji, ocení celá řada z nás.
Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.