Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat domácí indické ghí (přepuštěné máslo) | recept

06. Únor 2016

Indické ghí neboli přepuštěné máslo je v Indii považováno za elixír života. Přepuštěné máslo má vynikající chuť, která si vás získá a oproti klasickému máslu má několik výhod. Určitě oceníte, že trvanlivost přepuštěného másla je ve srovnání s běžným máslem mnohem delší. Další výhodou ghí je jeho vyšší kouřový bod (až 250 °C), díky kterému je skvělé pro fritování a smažení. Zajímá vás, jak si udělat domácí indické ghí? Určitě zhlédněte následující video od Anežky a Jiříka s podrobným návodem jeho výroby.

Autor: chiquita
Hodnocení

Diskuze k videu

Další zajímavé články

Jak bezpečně smažit a péct
Vybrat si v nabídce olejů ten vhodný pro smažení a pečení není úplně jednoduché. Důležitým faktorem je stabilita oleje při vysokých teplotách a jeho k…
Jak připravit ghí
Ghí | postup přípravy. Ghí je indický název pro tzv. přepuštěné máslo. I u nás je tato úprava másla tradičně používaná. Připravuje z kravského másla a…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.