Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat domácí zmrzlinu z borůvek a květů levandule | recept

31. Říjen 2013

Domácí zmrzlina z čerstvých borůvek a květů levandulí rovnou ze zahrady? Proč ne! A k výrobě této výborné domácí zmrzliny nepotřebujete ani speciální přístroj na zmrzlinu. Jak na to? Do pánve vhodíme borůvky, 100 g cukru a šťávu z půlky citronu. Za pět minut borůvky vymačkáme a sirup necháme vychladnout. Poté se při přípravě zmrzliny přesuneme na levandule. Mléko, smetanu a květy levandule necháme louhovat. Při přípravě domácí zmrzliny postupujte podle videoreceptu od Majkla.

Autor: chorche
Hodnocení

Diskuze k videu

Další zajímavé články

Jak upéct borůvkovou buchtu | recept
Jak upéct borůvkovou buchtu | recept. Borůvkové buchty jsou typickým českým letním pečivem. Borůvkové buchty se připravují jako hlavní chod letního ob…
Jak zpracovat a uchovat houby
Houby jsou zvláštním a voňavým darem přírody. Tento každoročně relativně krátkodobý dar lesa se lidstvo od pradávna snažilo uchovat tak, aby byl použi…
Jak postupovat při sterilování | rady
Jak postupovat při sterilování | rady. Chystáte se připravit ovocný kompot? Sterilované ovoce je vždy vítaným zpestřením v kuchyni. Tady je pár základ…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.