Co je potřeba

sušenky
150 g čokolády
lžíce másla
500 g mascarpone
4 žloutky
110 g moučkového cukru
125 ml šlehačky
ztužovač šlehačky
cukrářské piškoty
jahody
piškotový korpus

1

Spodní vrstvu dortu připravíme z rozdrcených sušenek, rozměklé čokolády a trošky rozpuštěného másla.

2

Směs důkladně rozetřeme na dno dortové formy a necháme ztuhnout.

3

Dále si uděláme krém: vyšleháme mascarpone se žloutky a cukrem a tuto hmotu opatrně přimícháme do našlehané smetany se ztužovačem.

4

Na vychladlý dort naneseme centimetrovou vrstvu krému, poklademe cukrářskými piškoty a znovu potřeme krémem.

5

Obložíme plátky jahod a na ně opět naneseme krém. Vše přikryjeme piškotovým korpusem, který dohladka potřeme poslední vrstvou krému a hotový dort necháme v lednici ztuhnout.

6

Celý povrch dortu potřeme zbylým krémem a ostatní už záleží na nás.

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
4
Average: 4 (8 votes)