Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat floretinská vejce | recept

Jak udělat floretinská vejce | recept. Zkuste něco nového, trochu si s vaječným pokrmem pohrajte a máte netradiční delikatesu. Tak to jsou přece floretinská vejce. Recept na floretinská vejce je poměrně jednoduchý, stačí zachovat následující postup.

Co je potřeba

350 g listového špenátu
1 lžíci másla
2 lžíce olivového oleje
100 ml smetany na vaření
sůl
mletý pepř
půl lžičky instantní jíšky
100 g strouhaného parmazánu
4 vejce
máslo a strouhanka na formičky

1

Špenát zbavíme tuhých stonků a omyjeme.

2

Na směsi másla a oleje ho krátce orestujeme.

3

Až listy lehce zavadnou, vlijeme smetanu, osolíme, opepříme a 2 minuty dusíme.

4

Trochu ho zahustíme jíškou a dusíme další 2 minuty.

5

Zapékací misky vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.

6

Na dno a stěny rozložíme podušený špenát, posypeme polovinou sýra a do každé misky rozklepneme jedno vejce.

7

Osolíme je, opepříme a posypeme zbytkem sýra.

8

Zapečeme v troubě 15 minut při 190°C.

Autor: KJersey
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak vařit špenát | rady
Jak vařit špenát | rady. Nejprve byl jen listový špenát od zahradníka. Pak zase pouze zmrazené kostky špenátového protlaku ze „sámošky“. V současné do…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.