Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat Halászlé, nebo-li maďarskou rybí polévku

Polévka Halászlé je maďarská specialita. Tento pokrm se původně vařil v kotlíku, kde se střídavě vrstvila cibule a ryba tak, jak se ten den podařilo ryby ulovit. Vše se zalilo osolenou vodou. Později se začala přidávat paprika. Nejznámějšími druhy je balatonské halászlé či dunajské halászlé.

Co je potřeba

600 g kapra
1,25 l vody
sůl
4 zrnka pepře
4 zrnka nového koření
1 větší cibule
150 g kořenové zeleniny
2 lžíce oleje
1 lžička sladké mleté papriky
špetka pálivé mleté papriky
petrželka

1
Kapra zbavíme šupin a vložíme do osolené vody.
2
Přidáme koření a vaříme doměkka.
3
Vývar scedíme a maso vykostíme.
4
Cibuli si nakrájíme na kolečka, kořenovou zeleninu na nudličky a na oleji osmahneme.
5
Přisypeme papriku a zamícháme.
6
Poté zalijeme vývarem a povaříme.
7
Maso vložíme do polévky a doplníme krájenou petrželkou.
Autor: KJersey
Hodnocení

Další zajímavé články

Obrázek není k dispozici
Masový, zeleninový či rybí vývar, který by jste si dali nejraději? Přidejte domácí nudle či játrové knedlíčky a po polévce se jen zapráší. Jak připrav…
Obrázek není k dispozici
Francouzská polévka recept. Chuť francouzské polévky zjemníme pomocí smetany. Recept na francouzskou polévku naleznete níže. Dobrou chuť přeji všem je…
Obrázek není k dispozici
Udělejte si zdravou polévku plnou vitamínů a jara z čerstvých bylinek. Postupujte podle mého receptu na bylinkovou polévku, se kterým nemůžete nic zka…
Obrázek není k dispozici
Oblíbená tradiční česká kuchyně, která zasytí ale hlavně zahřeje. Tak to je přece domácí gulášová polévka, kterou si můžeme dát s chlebem. Vyzkoušejte…
Obrázek není k dispozici
Recept na selskou polévku. Výborná lehká zeleninová polévka plná masa a oblíbených těstovin vhodná ke každé příležitosti. Polévka plná zdraví. Nabízím…