Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat holandskou omáčku | recept

Jak udělat holandskou omáčku | recept

Jak udělat holandskou omáčku | recept. Holandská omáčka recept. Holandská omáčka je zvláštní omáčka, která se nesmí vařit. Při přípravě holandské omáčky pracujeme s vodní lázní. Recept na holandskou omáčku krok za krokem.

Co je potřeba

4 žloutky
125 ml vývaru
70 až 100 g másla
sůl
citronová šťáva

1

Hrnec se žloutky a vývarem postavíme do vodní lázně a metlou šleháme do zhoustnutí.

2

Poté do holandské omáčky zašleháme po kouscích polovinu másla.

3

Holandskou omáčku znovu chvíli mírně zahříváme, poté po kouscích zašleháme druhou polovinu másla.

4

Když holandská omáčka zhoustne a je krémová, ochutíme ji solí a šťávou.

5

Ihned podáváme. Holandská omáčka se hodí k vařené zelenině a rybám.

Tipy

Holandskou omáčku můžeme ochutit také trochou worcesterské omáčky nebo mletého bílého pepře.
Holandskou omáčku udržujeme teplou nebo ohříváme ve vodní lázni.
Jakmile se holandská omáčka začne srážet, vešleháme do ní trochu horké vody.

Autor: Kopretina
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak zpracovat fazolové lusky
Jak zpracovat fazolové lusky
Fazolové lusky (někdy se také nazývají zelené či mladé fazolky) se často podávají restované jako příloha k masu nebo ve smetanové omáčce nakyselo…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.