Co je potřeba

4-8 porcí
125 g másla
3/4 hrnku ovesných vloček
3/4 hrnku hladké mouky
1/2 hrnku krystalového cukru + 3/4 hrnku na ovoce
2 hrnky jahod, nakrájených
2 hrnky směsi čerstvého lesního ovoce
malé kalíšky

1

Troubu předehřejeme na 180°C, máslo nakrájíme na kostky a necháme změknout.

2

Vločky, mouku a půl hrnku cukru smícháme v misce, přidáme máslo a rukama promačkáme dokud se vše nespojí do drobenky.

3

Lesní ovoce a zbylý cukr promícháme. Do 4 až 8 ohnivzdorných misek rozdělíme ovoce, posypeme drobenkou a dáme na 15-20 minut zapéct.

4

Drobenka by měla zezlátnout a ovoce jemně probublávat.

5

Necháme vychladnout a podáváme s vanilkovou zmrzlinou.

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
5
Average: 5 (1 vote)