Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat jehněčí žebírka zapečená se sýrem | recept

Jak udělat jehněčí žebírka zapečená se sýrem | recept. Víte, že jehněčí maso poskytuje člověku bílkoviny s esenciálními aminokyselinami, které jsou cenné pro tvorbu a funkčnost buněk, tkání a orgánů? Každý by měl aspoň ochutnat. Vyzkoušíme tentokrát jehněčí žebírka zapečená se sýrem. Dobrota, kterou si zamilujete.

Co je potřeba

8 jehněčích žebírek
sůl
mletý bílý pepř
hladká mouka
2 lžíce oleje
1 velká cibule
1 lžíce másla
100 g tvrdého sýra
1 – 2 vejce
worcesterká omáčka

1

Odblaněná žebra zbavíme přebytečného tuku, částečně odkrojíme od kosti a na okrajích nařízneme a zlehka naklepeme.

2

Osolíme, opepříme, obalíme v mouce a zprudka opečeme na oleji.

3

Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nastrouhaný sýr, vejce a ochutíme kapkami omáčky.

4

Směs naneseme na opečená žebra a na grilu zapečeme.

5

Žebírka podáváme s pečenými bramborami a zeleninovým salátem.

Sýrovou krustu můžeme zpestřit nadrobno nakrájenou petrželkou.

Autor: KJersey
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak udělat skopovou pečeni | recept
Jak udělat skopovou pečeni | recept. Skopové maso podáváme na vyhřátých talířích a horké, protože skopový lůj rychle stydne a tuhne již při pokojové t…
Jak udělat jehněčí žebírka | recept
Jak udělat jehněčí žebírka | recept. Jehněčí maso patří mezi tradiční pokrmy ve většině zemí Evropy, jelikož ovce se zde chovají už jedenáct tisíc let…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.