Co je potřeba

1 kachna
2 lžíce oleje
sůl
1 lžička tymiánu
4 pomeranče
2 jablka
2 bobkové listy
hrst zelené petržele
1 sklenice bílého přírodního vína
šťáva a strouhaná kůra z pomeranče

1

Kachnu potřeme olejem, osolíme a posypeme tymiánem.

2

Do kachny vložíme dílky jednoho pomeranče a obou jablek, bobkový list a nasekanou petrželku.

3

Naplněnou kachnu dáme do pekáče a jkachnu pečeme dočervena ve vyhřáté troubě.

4

Když je kachna téměr měkká, podlijeme ji vínem.

5

Do šťávy při pečení kachny přidáme trochu pomerančové kůry a šťávy.

6

Pečenou kachnu rozporcujeme a obložíme nakrájenými kolečky pomeranče.

7

Kachnu na pomerančích podáváme s knedlíkem. Dobrou chuť!

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
3.9
Average: 3.9 (10 votes)