Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat karbanátky | recept

Jak udělat karbanátky | recept. Karbanátek je koule mletého masa a jiných přísad, které jistě zachutnají celé rodině. Jak udělat karbanátky, to vám povím v následujícím receptu.

Co je potřeba

400 g směsi mletého vepřového a hovězího masa
1 žemle
mléko na navlhčení žemle
2 vejce
1 stroužek česneku
1 cibule
sůl
mletý pepř
strouhanka
hladká mouka
olej na smažení

1

Maso promícháme se žemlí navlhčenou mlékem, 1 vejcem, česnekem, cibulí, solí a pepřem.

2

Zahustíme trochou strouhanky.

3

Navlhčenýma rukama tvarujeme menší nebo větší karbanátky.

4

Obalujeme je v mouce, ve zbylém vejci rozšlehaném s trochou mléka a ve strouhance.

5

Karbanátky zvolna smažíme na tuku po obou stranách.

6

Podáváme s bramborami a zeleninou.

Mleté maso se lépe spojí, když do něj přidáme malou najemnou nastrouhanou bramboru.
Maso nemeleme příliš najemno, aby karbanátky neztratily svou drobivou strukturu.

Autor: KJersey
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak připravit domácí prejt
Dnešní recept se rozhodně nedá považovat za zdravé jídlo, ale občas si dopřát třeba domácí prejt nikomu neuškodí. Prejt byl mojí nejoblíbenější zabíja…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.