Jak udělat křehký ořechový makovec na plech | recept
23. Září 2024
Ořechový makovec na plech | recept. Lahodný a křehký ořechový makovec si po ochutnání okamžitě zamilujete. Není nijak pracný, ani nemusíte mlít mák. Právě tím je tento makovec typický, mák se tam dává celý. Nemletá maková zrníčka moučník zvláštně nakypří a spolu s kvalitním krémem a ořechovou posypkou chutná skvěle.
Co je potřeba
Těsto:
- 4 dl hladké mouky
- 2 dl celého (nemletého) máku
- 3 dl cukru
- 6 vajec
- 1 prášek do pečiva
- 6 lžic studené vody
Krém:
- kostka pravého másla
- 1/2 litru mléka
- 1 vanilkový puding
- 1 vanilkový cukr
Na posypání:
- 100 g vlašských sekaných ořechů
- 1 lžíce másla
- 2 lžíce cukru
Související články
Další zajímavé články
Jak potahovat dort cukrářskou potahovací hmotou
Potahování dortu cukrářskou potahovací hmotou je hračka, ale i kumšt stejně jako cukrařina samotná. Když se ale správně chopíte dobrého postupu, není…
Jak na vánoční tvarohovou štolu – tradiční pochoutku s jemnou chutí
Štola patří k nejstarším vánočním pečivům v Evropě. Její původ sahá až do německého Saska, kde se poprvé pekla jako sváteční chléb plný sušeného ovoce…
Jak na výborné kynuté šneky s máslovým mlékem
Kynuté šneky jsou oblíbenou klasikou českých kuchyní. Tentokrát ale nejde o běžné šneky s náplní – tahle varianta je výjimečná díky máslovému slazeném…
Jak na svatomartinské rohlíčky – voňavou tradici podzimu
Když se blíží 11. listopad, den svatého Martina, české kuchyně provoní nejen husí pečínka, ale také jemné, máslové svatomartinské rohlíčky. Tyto malé…
Jak využít výtečné kynuté těsto na štrúdl? Přináší nekonečné možnosti
Kynuté těsto patří mezi nejvoňavější poklady domácí kuchyně. Je vláčné, nadýchané a přitom pevné natolik, že unese i bohatou náplň. Tradičně se z něj…











Diskuze k článku