Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat květákové smaženky | recept

Jak udělat květákové smaženky | recept

Květákové smaženky | recept. Květák patří mezi košťáloviny, které jsou na trhu po celý rok. Má jemnou chuť, dá se konzumovat i syrový. V teplé kuchyni z něj připravujeme polévky, zapékaná a smažená jídla nebo nákypy. Květák se vaří s přídavkem citronové šťávy či octa, aby neztratil bílou barvu. Před úpravou ho rozebereme na růžičky a důkladně omyjeme. Květák obsahuje vitamin C, provitamin A, vitaminy skupiny B a z minerálních látek např. vápník, fosfor a draslík.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak zapéct květák s uzeninou | recept
Jak zapéct květák s uzeninou | recept
Jak zapéct květák s uzeninou | recept. Květák je na trhu po celý rok, ale podzimní květák, vypěstovaný na poli nebo zahrádce, má mnohem lepší chuť. S…
Jak usmažit celerové kroketky | recept
Jak usmažit celerové kroketky | recept
Celerové kroketky | recept. Celer je zelenina, kterou znali již staří Egypťané. U nás se rozšířil v průběhu 17.-18. století. Celer obsahuje celou řadu…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.