Jak zapéct květák s uzeninou | recept
15. Září 2019
Zapečený květák s uzeninou | recept. Květák je na trhu po celý rok, ale podzimní květák, vypěstovaný na poli nebo zahrádce, má mnohem lepší chuť. S rychleným skleníkovým se nedá srovnat. Květák obsahuje mnoho minerálních látek, především vápník, fosfor a draslík. Z vitaminů jsou zastoupeny vit. C, vitaminy sk. B a provitamin A. Květák obsahuje puriny, proto se nedoporučuje lidem trpícím dnou. Pro ty ostatní je dnešní rychlý a snadný recept.
Co je potřeba
- 1 květák
- 100 g uzeniny (uzeného masa)
- 2 celá vejce
- 200 ml smetany na vaření
- sůl
- mletý černý pepř
- máslo a strouhanka na vymazání a vysypání formy
Související články
Další zajímavé články
Jak připravit květák v sýrovém těstíčku | recept
Květák v sýrovém těstíčku | recept. Květák obalovaný v sýrovém těstíčku s vínem se hodí nejen jako hlavní bezmasé jídlo. Doplněný tvarohovým nebo česn…
Jak udělat květákové smaženky | recept
Květákové smaženky | recept. Květák patří mezi košťáloviny, které jsou na trhu po celý rok. Má jemnou chuť, dá se konzumovat i syrový. V teplé kuchyni…
Jak uvařit květák se žampiony a česnekem
Jak uvařit květák se žampiony a česnekem | vege recept na rychlé zeleninové jídlo. Nechte se inspirovat novým receptem na lehký zeleninový oběd. Recep…
Jak zapéct květák s dvěma druhy sýrů | recept z květáku
Jak zapéct květák s dvěma druhy sýrů | recept na rychlý pokrm z květáku. Recept na takto připravený květák jsem objevila v jedné diskusi na internetu.…
Jak udělat bramborový salát s křenem | recept
Bramborový salát s křenem | recept. Bramborový salát jako štědrovečerní pokrm je novodobý zvyk. Údajně se na našich stolech objevil až koncem 19. stol…
Diskuze k článku