Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat pstruha na másle s holandskou omáčkou | recept

Pstruh na másle recept, recept na pstruha na másle s holandskou omáčkou. Příprava pstruha na másle v 10 krocích. Začněte tím, že kůži vykuchaných, dobře omytých pstruhů mírně naříznete, nasolíte a opepříte. Do povoleného másla nastrouhejte trochu citronové kůry, přidejte citronovou šťávu, čerstvý tymián a promíchejte. Takto dochuceným máslem vyplňte břišní dutiny ryb. Pstruhy opékejte tak, aby měli pěknou zlatavou barvu. Poté vložte do zapékací mísy a pečte přibližně 20 minut při teplotě 200 °C. A nyní přejdeme k holandské omáčce. Pro přípravu holandské omáčky nechejte na mírném plameni přepustit máslo, odstavte a nechejte vychladnout. Samotné žloutky oddělené od bílků dejte do kastrolu, osolte a opepřete, přidejte vychladlý vývar a šlehejte ve vodní lázni tak dlouho, dokud směs nezhoustne. Do husté směsi vmíchejte vlažné přepuštěné máslo a holandskou omáčku vyšlehejte dohladka. Holandskou omáčku dochuťte citronovou šťávou a trochou bílého vína, případně osolte a opepřete. Upečené pstruhy podávejte částečně přelité holandskou omáčkou. A jako příloha jsou vhodné brambory.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak udělat grilovaného pstruha | recept
Jak udělat grilovaného pstruha | recept
Jak udělat grilovaného pstruha | recept. Pro opravdové milovníky ryb je tu samozřejmě grilovaný pstruh na másle. Ochutnejte grilovaného pstruha, které…
Jak upéct pstruha v troubě | recept
Jak upéct pstruha v troubě | recept
Pečený pstruh | recept. Ryby by neměly v našem jídelníčku chybět. Jsou lehce stravitelné, obsahují zdraví prospěšné tuky a mají vysoký obsah bílkovin.…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.