Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat romadurovou pomazánku | recept

Jak udělat romadurovou pomazánku | recept. Kdo má rád pikantní pomazánky a nevadí mu nepříjemný zápach, může si připravit lahodnou romadurovou pomazánku. Pokud budete mít hosty, budete muset po přípravě řádně vyvětrat. Rovněž při podávání této pochutiny je třeba se ujistit, zda případným hostům nevadí, že jídlo zrovna nevoní. Rozhodně se nedá doporučit romadurová pomazánka před tím, když se chcete vydat do společnosti. Zápach z úst se nedá prakticky ničím přebít. Ovšem jste-li doma sami a večer se již nikam nechystáte, ani nikoho nečekáte, je romadurová pomazánka skvělou a také zdravou pochoutkou.

Co je potřeba

romadur

pomazánkové máslo

papriková pasta

cibule

sůl

tvaroh

máslo

sýr

jarní cibulka

margarín

česnek

pálivá paprika

křen

pažitka

majonéza, případně jogurt

1

Romadurová pomazánka se dá udělat mnoha způsoby. Záleží kolik máte času a chuti se přípravě pomazánky věnovat. V každém případě se však jedná o zdravou vegetariánskou stravu a velice pikantní pochoutku, která se nejlépe hodí k pivu, ale chutná i s podmáslím a jinými mléčnými výrobky.

2

Nejjednodušší příprava romadurové pomazánky spočívá v tom, že romadur rozmačkáte vidličkou, smícháte s pomazánkovým máslem a přidáte nadrobno nakrájenou cibuli a například trochu paprikové pasty. Podle potřeby osolíte a můžete namazat na pečivo nebo topinky.

3

Jinou variantou je rozmixování tvarohu s máslem a romadurem. Podle chuti můžete přidat prolisovaný česnek a máte hotovo.

4

Romadurová pomazánka se dá udělat i o něco složitěji, když romadur roztavíte v mikrovlnné troubě, přidáte margarín a nějaký sýr bez příchuti a hmotu rozmícháte do jemné kaše. Dochucovat můžete například pálivou paprikou, česnekem, křenem, pažitkou a dalšími přísadami podle chuti.

5

Rychlým a jednoduchým způsobem přípravy romadurové pomazánky, která se hodí například na silvestrovské jednohubky je ten, že romadur nakrájíte na drobné kostičky, stejně tak cibuli. Přidáte jakýkoliv jiný sýr a vše dohromady rozmícháte. Nakonec můžete přidat majonézu, kdo chce jíst zdravě, může ji nahradit bílým jogurtem.

6

Pokud takto připravenou romadurovou pomazánku necháte zchladit a řádně ztuhnout v lednici, kde se pomazánka ještě uleží, bude na pečivu nebo topince dokonalou pochoutkou.

|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.