Co je potřeba

4 lžíce olivového oleje
1 lžíce sirupu z cukrové řepy
cibule
pepř
1 lžíce sekané máty
4 telecí řízky
stroužek česneku
125 ml bílého vína
2 nasekané šalvěje
jablko
sůl
lžička másla

1

Jablko nakrájíme na plátky. Opečeme na lžíci oleje, přidáme cukrový sirup, mátu a necháme povařit. Telecí řízky opepříme a osolíme.

2

Na jednu polovinu telecího řízku dáme hromádku jablečné směsi a přeložíme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno.

3

Olej zahřejeme na pánvi a telecí řízky opékáme 2 minuty z každé strany, vyjmeme a uchováme v teple.

4

Zbylý olej dáme do výpeku a podusíme na něm cibuli a česnek. Zalijeme vínem, přidáme šalvěj a přivedeme k varu.

5

Přidáme šťávu z telecího masa a kousky másla. Omáčku osolíme a podáváme s telecími řízky.

6

Výborné s noky. Dobrou chuť!

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
4.5
Average: 4.5 (2 votes)