Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat tradiční bavorské špecle (Spätzle) | nejlepší recepty a rady

Jak udělat tradiční bavorské Spätzle | nejlepší recepty a rady

Špecle (Spätzle) se na první pohled podobají slovenským haluškám, na rozdíl od nich však těsto neobsahuje brambory. Špecle jsou druhem těstovin, jež se podávají jako příloha, zapečené s dalšími ingrediencemi, samostatný pokrm s různými omáčkami a dokonce i na sladko. Setkat se s nimi můžete v německé, rakouské nebo švýcarské kuchyni. V dnešním článku najdete několik osvědčených rad a receptů na přípravu tradičních bavorských špeclí. Toto jednoduché jídlo můžete uvařit i podle vlastní fantazie, v každé rodině se vaří trochu jinak a každý tvrdí, že jeho recept je nejlepší. 

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.