Jak udělat tradiční velikonoční jidáše | recept
Recept na velikonoční jidáše. Ve formě pečiva z kynutého těsta (peče se a jí na Zelený čtvrtek) tzv. jidáše mají připomínat provaz, na kterém se po zradě Ježíše oběsila biblická postava Jidáše Iškariotského. Mléko s medem, které do těsta přidáváme, symbolizují dvojjedinost Krista. Recept na jidáše zhlédněte ve videonávodu.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak upéct tradiční pašijové pečivo – jidáše | recept
Velikonoční jidáše | recept. Jidáše patří k nejstarším velikonočním obřadním pokrmům. Pekly se ve středu a na Zelený čtvrtek, před východem slunce, se…
Jak udělat velikonoční jidáše | recept
Jak udělat velikonoční jidáše | recept. Jidáše jsou velmi oblíbené velikonoční pečivo, které je známo již po několik staletí. My si teď velikonoční ji…
Jak upéct cukroví s ořechovo-medovým krémem | recept
Cukroví s ořechovo-medovým krémem | recept. Receptem na medové koláčky jsem (při prvním čtení) byla nadšena. Žádné složité vyvalování těsta…
Jak upéct zdravější ořechové štafetky | recept
Zdravější ořechové štafetky | recept. Ořechové štafetky sí možná pamatujete z cukráren, kde dříve byly běžně dostupné. V současné době se s…
Jak upéct zdravé dýňové rohlíčky | recept
Zdravé dýňové rohlíčky | recept. Láká vás upéct si cukroví, které bude nejen výborně chutnat, ale bude také zdravé? Vyzkoušejte rohlíčky z dýňový…