Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct bramborový makovec

Jak upéct bramborový makovec | recept na makovec z vláčného těsta s přídavkem brambor

Jak upéct bramborový makovec | recept na makovec z vláčného těsta s přídavkem brambor. Makovec podle následujícího receptu má několik výhod – do těsta se nepřidává žádný tuk, díky přídavku brambor zůstává dlouho po upečení vláčný a cukr lze zaměnit za sladidlo vhodné pro diabetiky. Vyzkoušela jsem práškovou stevii, fruktózu a březový cukr (xylitol). Pokud jste diabetici, řiďte se podle doporučení vašeho lékaře a volte sladidlo pro vás nejvhodnější. Makovec by šlo upéct i zcela bez sladidel. Sladkou chuť mu můžete dodat polevou z hodně zralého sladkého ovoce.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak bez mouky upéct šťavnatý makovec
Jak bez mouky upéct šťavnatý makovec
V těstě obyčejný, bez mouky pečený a pouze cukrem zdobený. Tedy zcela jednoduchý, přitom však oslnivý a mimořádně šťavnatý makovec, který tím, že…
Jak upéct zdravý makovec | recept
Jak upéct zdravý makovec | recept
Zdravý makovec | recept. Mák nejen skvěle chutná, je také plný vápníku a dalších látek nezbytných pro dobrý stav lidského organismu. Následující řádky…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.