Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct jogurtový koláč s rebarborou | recept

Rebarbora je rostlina s mohutnými listy a jedlými řapíky. Rebarbora se doporučuje konzumovat přibližně do poloviny června, pak se v rostlině zvyšuje koncentrace kyseliny šťavelové, jež neprospívá ledvinám. Lidé s citlivým zažíváním nebo onemocněním ledvin by si měli rebarboru odepřít, nebo ochutnávat jen velmi malé množství. Nedoporučuje se také těhotným a kojícím matkám. Rebarbora se často připravuje s tvarohem nebo jiným mléčným výrobkem, aby se zneutralizovala škodlivost kyseliny šťavelové. Rebarbora se vždy tepelně upravuje, zasyrova je toxická. Je vhodná na výrobu marmelád a dobře se zmrazuje, takže koláč si můžeme dopřát i v zimě.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.