Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct litý perník bez cukru | recept vhodný i pro diabetiky

Jak upéct litý perník bez cukru | recept vhodný i pro diabetiky

Jak upéct litý perník bez cukru | recept na domácí perníkovou buchtu vhodnou i pro diabetiky. Buchta z litého těsta na plech patří k rychlým a jednoduchým receptům, které se hodí vždy, když nemáte dostatek času na přípravu. Dnešní recept je navíc bez cukru, místo něj obsahuje jako sladidlo xylitol. Xylitol je přírodní sladidlo známé jako březový cukr. Uvádí se, že má stejnou sladivost jako cukr, ale má až o 40 % méně kalorií. Xylitolem se sladí některé výrobky určené diabetikům, proto si mohou kousek perníku (podle tohoto receptu) bez obav dopřát.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.