Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct mazanec na Velikonoce | recept

Velikonoční mazanec | recept. Mazance se tradičně pečou na Bílou sobotu a o velikonoční neděli se nechávaly posvětit v kostele. Je to jedno z nejstarších obřadních jídel. Mazanec je kynutý bochánek ze sladkého těžšího těsta s mandlemi a rozinkami. Před pečením se mazanec nahoře nařízne do tvaru kříže, aby připomínal Kristovu oběť.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak upéct tvarohový mazanec | recept
Jak upéct tvarohový mazanec | recept. Jedním z tradičních velikonočních pokrmů je mazanec. Klasický recept na kynuté těsto jistě zná a ochutnal již ka…
Jak upéct velikonoční mazanec | recept
Jak upéct velikonoční mazanec | recept. Dozlatova vypečený, posypaný mandlemi a uvnitř báječně žluťoučký. Přesně tak by měl vypadat správně upečený ma…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.