Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct mazanec z bramborového těsta | recept

Mazanec z bramborového těsta | recept. Netradiční mazanec z bramborového těsta vydrží hodně dlouho vláčný. Jeho příprava je rychlá, nenechává se dlouho kynout, peče se pár minut po zadělání. Jediná jeho nevýhoda je, že se těsto rádo rozjíždí a bochánek je pak nízký. Zabrání se tomu tak, že utvořený bochánek dáte do obruče z dortové formy. Mazanec musí mít průměr menší, než je průměr formy. Tím jak v troubě nabyde, vyplní celou obruč, bude mít hezký tvar a půjde lehce vyjmout. Mazanec z uvedeného množství ingrediencí je do povolené obruče formy o průměru 26 cm. Do těsta se nepřidává vejce, není to chyba v rozpisu.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak upéct tvarohový mazanec | recept
Jak upéct tvarohový mazanec | recept. Jedním z tradičních velikonočních pokrmů je mazanec. Klasický recept na kynuté těsto jistě zná a ochutnal již ka…
Jak upéct špaldový mazanec | recept
Špaldový mazanec | recept. Špaldový mazanec je zdravější alternativou klasického mazance z bílé pšeničné mouky. Pokud použijete obyčejnou hladkou špal…
Jak upéct bábovku z dýně | recept
Bábovka z dýně | recept. Hokkaido dýně propůjčí pečeným moučníkům svoji krásnou žlutou barvu, což je výhodou zejména v zimním období, kdy vejce nemají…