Jak upéct moravské koláče | recept
31. Srpen 2011
Připravíme si tradiční moravské koláče. K receptu budeme potřebovat droždí, polohrubou a hladkou mouku, cukr krystal, vejce, olej nebo Heru, mléko, sůl a sodu bikarbonu. Vytvoříme těsto. Dále pak na posypku hrubou mouku nebo krupici, práškový cukr a máslo. Na náplň práškový cukr, citronovou kůru, tvaroh, povidla a vejce. Podívejte se na postup přípravy moravských koláčů ve videoreceptu.
Další zajímavé články
Jak upéct podmáslový kynutý koláč s ovocem | recept
Jak upéct podmáslový kynutý koláč s ovocem | recept. Kynuté koláče patří přes veškeré moderní moučníky s více či méně exotickými ingrediencemi me…
Jak upéct drážďanský koláč | recept
Jak upéct drážďanský koláč | recept. Recept na následující koláč sice nepatří k těm nejrychlejším, ale rozhodně není náročný na suroviny. Obsahuj…
Jak upéct tvarohové řezy s ovocem | recept
Tvarohové řezy | recept. Recept na tyto řezy je ze starého předválečného časopisu Rozkvět. Bohužel, nevím z jakého roku, dochovala se pouze stránka s…
Jak upéct smrkový (borovicový) dort | recept
Jak upéct smrkový (borovicový) dort | recept. Právě teď můžete vyzkoušet moučník z čokoládového těsta s přídavkem mladých výhonků smrku. Vzhledem k le…
Jak upéct velikonoční kynutý cop | recept
Velikonoční kynutý cop | recept. Dnes se naučíme připravovat univerzální kynuté těsto, vhodné na pečení mazanců, vánoček a jiného sladkého pečiva. Těs…
Diskuze k videu