Co je potřeba

20 dkg kokosu
15 dkg cukru moučka
2-3 vejce (podle velikosti)

1

Kokos, cukr moučku a vejce zapracujeme v hustou hmotu. Do mísy rozklepněte nejdříve dvě vajíčka, zpracujte a třetí přidejte dle potřeby. Nejlepší jsou samozřejmě domácí, ale máte-li jen ty z obchodu, nedá se nic dělat.

2

Z hmoty musí jít vypracovat pevné kuličky. Ty potom na plechu vyloženém pečícím papírem trochu zmáčkněte. Troubu rozpalte na 100-120°C stupňů a pečte pomalu dorůžova. Kokos musí být na povrchu zlatavý ne hnědý.

3

Hotové kokosky uložte do krabice vyložené ubrousky. Připravte je alespoň tři týdny před Vánocemi, aby stihly trochu změknout.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
3.97222
Average: 4 (36 votes)