Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit pórkovou polévku | recept

Pórková polévka | recept. Polévky jsou důležitým doplňkem jídelníčku. Základem všech polévek, až na výjimky, jsou vývary. Polévky dělíme na čiré, zadělávané a krémové. Polévka se podává jako první chod oběda (je-li podáván studený předkrm, tak až po něm). Má povzbudit chuť k jídlu a proto, jestliže je součást obědového menu, má být méně sytivá. Polévky servírované samostatně, např. na svačinu, jsou většinou husté a sytivé. Výborně se hodí krémové nebo zadělávané polévky, jako třeba polévka z pórku.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.