Jak uvařit rybí polévku | recept
24. Listopad 2013
Recept na rybí polévku z kapra. Ryby patřily v 16. a 17. století mezi postní jídla, a tak byly ze štědrovečerní tabule většinou vyloučeny. Kapr se na vánočním stole objevil až v druhé polovině 19. století a s ním také rybí polévka připravovaná ze zbytků ryb, tedy z rybích hlav, jiker a mlíčí. Na rybí polévku z kapra si připravte dvě kapří hlavy, ocasy nebo ploutve, jikry, mlíčí, kořenovou zeleninu, tuk, mouku, špetku zázvoru nebo muškátového květu, stružek česneku, sůl a petrželku. Recept na vánoční rybí polévku ve videu. Dobrou chuť!
Další zajímavé články
Jak uvařit tradiční vánoční rybí polévku | recept
Jak uvařit tradiční vánoční rybí polévku | recept. Jak uvařit tradiční štědrovečerní polévku by měla vědět každá hospodyňka. Není to tak složité, a i…
Jak udělat čokoládové lanýže | recept
Čokoládoví lanýži | recept. Také patříte k milovníkům čokoládových lanýžů? Tak jistě víte, jak tato „láska“ leze do peněz. Pro všechny stejně postižen…
Jak uvařit tradiční vánoční polévky | recepty
Vánoční polévky | recepty. Tradicí štědrovečerního stolování je bohatě prostřený stůl. Jednotlivým chodům se připisoval symbolický význam. Různé zvykl…
Jak připravit pečenou rajskou polévku | netradiční recept
Jak připravit pečenou rajskou polévku | netradiční recept. Dnešní recept je na tu nejsnadnější a nejchutnější rajskou polévku, jakou si umíte představ…
Jak upéct česnekovo-sýrové brambory | jednoduchý recept
Jak upéct česnekovo-sýrové brambory | jednoduchý recept. Nabízíme vám tip jak připravit brambory tak, aby se daly využít jako příloha k masu, se…
Diskuze k videu