Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit těstoviny se špenátem a ančovičkami | recept

05. Březen 2020
Jak uvařit těstoviny s čerstvým špenátem a ančovičkami

Těstoviny se špenátem a ančovičkami | recept. Následující lehký pokrm si můžete připravit z jakéhokoli druhu těstovin. Nejlépe chutná s čerstvými špenátovými listy, ale pokud je nemáte, můžete použít mražené. Vlašské ořechy se ke špenátu perfektně hodí, avšak v původním receptu italské kuchyně jsou uvedeny piniové oříšky. Jestliže jim dáte přednost, budete mít oběd či večeři jako praví Italové.

Co je potřeba

  • 400 g těstovin
  • 700 g špenátových listů
  • hrst vlašských ořechů (3 lžíce piniových semínek)
  • 3 stroužky česneku
  • 50 g ančoviček
  • olivový olej
1

Špenát spařte vroucí vodou a nechte okapat. Vlašské ořechy rozsekejte ostrým nožem na menší části. Česnek oloupejte a pokrájejte na tenké plátky. Těstoviny uvařte v osolené vodě podle návodu. Chcete-li si opravdu pochutnat, nešetřete a kupte si kvalitní vaječné těstoviny. Uvařte je al dente – tzn. že uprostřed vařených těstovin by měla být bílá tečka. Těstoviny uvařené „na skus“ se lépe tráví než těstoviny převařené. Uvařené neproplachujte studenou vodou, ale promíchejte se lžící olivového oleje.

Jak uvařit těstoviny se špenátem a ančovičkami | recept
2

Ančovičky slijte a naporcujte na malé kousky. V pánvi rozehřejte olivový olej a do horkého vložte česnek a drcené ořechy. Obě ingredience opražte, ale pozor, abyste česnek ani ořechy nepřipálili. Včas sejměte z plotýnky, pánev bude rozpálená a ještě chvíli bude hřát. 

Jak uvařit těstoviny se špenátem a ančovičkami | recept
3

K opražené směsi přidejte listy špenátu (předem je můžete nakrájet na proužky) a ančovičky. Solit nemusíte, rybky jsou dostatečně slané. Na talíři porci těstovin pokryjte špenátovou směsí a posypte částí pražených ořechů. Těstoviny se špenátem a ančovičkami můžete také promíchat rovnou v pánvi a teprve pak rozdělit na talíře. 

Jak uvařit těstoviny se špenátem a ančovičkami | recept
Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.