Přejít k hlavnímu obsahu

Jak vykuchat a naporcovat kapra

13. Prosinec 2011

Jak vykuchat kapra? Co do vánoční rybí polévky z kapra? Kde vánočního kapra řezat a jak zbavit kapra šupin? Pamatujte na to, že kapra vykucháme bezprostředně po jeho zabití, vykuchání kapra neodkládáme, jinak by se nám mohly začít kazit vnitřnosti kapra. Před kucháním kapra nejprve očistíme. Použijeme nůž, kterým seškrábeme šupiny a sliz. Rovněž při kuchání kapra dbáme, abychom nepřetrhli žlučník, jinak by byla jeho chuť pak hořká. Návod, jak kuchat kapra, naleznete ve videu.

Autor: chorche
Hodnocení

Diskuze k videu

Další zajímavé články

Jak zužitkovat zbytky jídla v kuchyni
Téměř v každé domácnosti, kde se vaří, zůstávají nějaké zbytky jídla. Pokud nám jídlo chutná, není problém, abychom si jej dali ještě druhý den. Jsou…
Jak správně skladovat pečivo
Ačkoliv pečivo kupujeme neustále, většina lidí ho skladuje špatně. V první řadě je potřeba upozornit na to, že je potřeba kupovat pečivo vždy čerstvé.…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.