Přejít k hlavnímu obsahu

Jak zapéct lilky s tuňákem | recept

Jak zapéct lilky s tuňákem | recept. Ještě nedávno byl u nás lilek (baklažán) málo používanou plodovou zeleninou. Poslední dobou získává na oblibě a je běžně k dostání v obchodní síti. Nejčastěji jsou nabízeny plody vejčitého tvaru, tmavě fialové až černé barvy. Při jeho nákupu vybírejte menší pevné plody se zeleným svěžím kalichem. Slupka musí být lesklá, na omak pružná, bez hnědých skvrn. Lilek má příznivé účinky na zdraví, přispívá ke snižování cholesterolu. Hodí se k mnoha kuchyňským úpravám. Lilek není třeba loupat, zpracovává se i se slupkou.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak namíchat provensálské koření
Jak namíchat provensálské koření | 7 receptů. Léto je nejlepší období roku pro „bylinkové čarování“. Na zahrádkách jsou ke sklizni čerstvé natě voňavé…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.