Přejít k hlavnímu obsahu

Jak zužitkovat podzimní zeleninu - zelenina pečená v troubě a s dipem | recept

09. Říjen 2014

Zužitkujte na podzim zeleninu, kterou máte doma a v oblibě. K podzimu patří dýně, celer, brambory i cibule, použijte mrkev, papriky, cuketu nebo rajčata. Zeleninu očistěte a nakrájejte na kostky. Přidejte špetku oblíbených bylinek (např. provensálské koření, směs italského koření a kari), pokapejte olejem. Troubu rozehřejte na 180 °C, pečicí plech vymažte trochou olivového oleje. Pečte přes hodinu. Mezitím si vyrobte dip, zeleninu ozvláštní. Zakysanou smetanu smíchejte s trochou majolky a pažitkou. Servírujeme na upečené zelenině.

Autor: chorche
Hodnocení

Diskuze k videu

Další zajímavé články

Jak vyrobit dýňové křížaly | recept
Dýňové křížaly | recept. Dýňové křížaly mohou být chutnou a zdravou alternativou sladkých či slaných pochutin. Jejich příprava vyžaduje pouze dýn…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.