Přejít k hlavnímu obsahu

Jak správně používat parfém | rady

Jak správně používat parfém | rady

Jak správně používat parfém | rady. Někdo dává přednost antiperspirantům, jiný zase tělovým sprejům. Ovšem dostáváme se k otázce, proč nemůžeme hezky vonět po celý den, když parfémy, ať už dámské parfémy nebo parfémy pánské, jsou pro tyto účely vyrobené? Jsou lidé, kteří parfémy používají, ale jejich aplikací se nijak zvlášť nezabývají. Pojďme si ve stručném návodu říct, jak na to.

1

Základ parfému, hlava a srdce – kritéria první volby

Každý parfém má svůj základ, který voní ještě několik hodin po aplikaci. Rovněž má tzv. hlavu, která se projeví hned po vstříknutí parfému na pokožku. Závan, který ucítíte na sobě nechte působit a volně přejít do fáze – srdce. Další podtóny, které provoní vaši pokožku, už budou daleko trvanlivější a přejdou později do pyžma či vůně, která na těle zůstane. Je tedy dobré, počkat si na výslednou vůni a podle toho si parfém vybrat.

2

Volba správného místa na těle na postřik parfému

Pokud chceme, aby parfém voněl na maximum, jeho aplikaci bychom měli provádět na tenké slabé kůži, která je teplejší a pulzuje. Pulzní body tak rozvinou neskutečnou vůni, která bude mnohem intenzivnější. Jaká to jsou místa? Tam, kde prosvítají žíly a vlásečnice, což je na lidském těle na vnitřní straně zápěstí, za ušními boltci, na krku, atd. Nebojte se parfém použít i na oblečení. Skvěle se do textur vpije a vám tak bude vonět tričko ještě dlouho poté. Čerstvě umyté vlasy také můžete podpořit vůni z parfémovaných řad.

3

Střídmost při použití parfému

Možná máte pocit, že vůně z vás již vyprchala, ale nemusí to být pravda. Vaše čichové buňky si na vůni již navykly a vy tak vůni již tak intenzivně necítíte. Platí zde pravidlo, že někdy méně, znamená více a v případě, že máme silnější vůni parfému, postačí aplikace na zápěstí. Berte ohled i na okolí, které může začít bolet hlava z vašeho parfému.

4

Síla okamžiku, správná atmosféra a příležitost, roční období

Určitě je také na místě zvážit fakt, při jaké příležitosti jakou vůni použít. K létu se určitě nehodí těžké kořeněné vůně, které jsou působením horka a slunce ještě více intenzivní. Raději sáhněte po flakónu, který bude vodní s lehkými podtóny květin, dřevin a pyžma. V zimě si vybírejte jiskřivé studenější tóny květin, orientu a smyslnosti. Oficiální schůzky vyžadují lehčí vůně, než třeba vůně na večírek. V každém parfému je navíc ukryto i kouzlo okamžiku, kdy se vůně projeví nejvíce a podtrhne tak jedinečnost svatebního dne, oslav a výročí.

Tipy

Každá vůně voní na každém z nás jinak. Pokud vám nějaká vůně voněla na kamarádce, neunáhlete se a nekupujte si ji hned i pro sebe. Zkuste si ji sama na sobě, může na vás vonět totiž jinak.

Autor: chorche
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak si vybírat parfém | tipy
Jak si vybírat parfém | tipy
Jak si vybírat parfém | tipy. Už se vám někdy stalo že se vám vůně na někom líbila a když jste si koupili ten samý parfém, všechno bylo jinak? Jak mát…
Jak udělat domácí opalovací olej
Jak udělat domácí opalovací olej
Jak udělat domácí opalovací olej | rady a tipy. Nedůvěřujete chemickým látkám v opalovacích krémech? Hledáte přírodní a jednoduchý způsob jak se ochrá…
Jak na křečové žíly | rady
Jak na křečové žíly | rady
Jak na křečové žíly | rady. Křečové žíly trápí v současné době nejen většinu žen, ale i mužů. Jedná se o civilizační chorobu, která trápí v 60 letech…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.