Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct foukané rohlíčky | vánoční cukroví | recept

V jednoduchosti je krása. Takto bych vystihla tento jednoduchý a přesto vynikající recept. Ořechové těsto, které se vám rozplyne na jazyku, se stane drogou. A u jednoho sousta nezůstanete. I přes veškerou jednoduchost přípravy jsou "foukané rohlíčky" z ořechového těsta poctivým vánočním cukrovím, které udělá na vánočním stole nemalou službu.

Co je potřeba

  • 300 g mletých ořechů
  • 500 g mletého cukru
  • 100 g hladké mouky
  • 250 g Hery
  • 10 g kypřicího prášku do pečiva
1

Pokud neradi děláte v kuchyni nepořádek, tak si nachystejte mísu větších rozměrů. Ořechy, mouku cukr a Heru si navážíme do mísy, přidáme kypřicí prášek a vše důkladně prohněteme, až vznikne hladké ořechové těsto měkké konzistence.

2

Těsto na rohlíčky zabalíme do potravinové folie. Pokud děláte více těst na vánoční cukroví najednou, doporučuji si je označit štítkem s názvem receptu pro lepší orientaci. Uložíme nejlépe přes noc do lednice odpočinout. Ale pro nedočkavce stačí i 2 hodinky.

3

Teď už nezbývá nic jiného než se pustit do práce. Rozehřejeme troubu na 150 °C, nachystáme si plech na pečení a oblíbené plechové formičky. Těsto po kouskách odebíráme a vtlačujeme do připravených formiček na cukroví.

4

Až budeme mít plech na pečení plný těstem vyplněnými formičkami, dáme ho do trouby péct. V troubě se ořechové těsto začne pomalu nafukovat a až lehce zezlátne, je hotovo. Po upečení necháme plech i s formičkami lehce vychladnout. Nakonec z formiček vyklopíme cukroví.

Nemusíte použít jen formičky na rohlíčky. Krásně vypadají i pracky nebo ořechy.

Nezvyšujete teplotu pečení, jinak těsto vyběhne příliš rychle. A vyteče z formiček.

|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak upéct rozinkové cukroví | recept
V tuto dobu už mnohé hospodyňky vyhledávají recepty na vánoční cukroví, ať už na stránkách časopisů, nebo na netu. Také se ráda nechávám inspirovat a…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.