Jak upéct rychlou a vláčnou tvarohovou bábovku | recept
13. Srpen 2023
Tato tvarohová bábovka je velmi rychlá a snadná. Zvládne ji i úplný začátečník. Bábovka vydrží dlouho vláčná a můžete ji vyzkoušet v různých variantách. Například do části těsta přidáme kakao, kávu nebo mleté oříšky. Do bábovkového těsta lze přidat i nalámanou čokoládu, rozinky, kompotované třešně apod. Fantazii se v kuchyni meze nekladou a ze základního receptu vytvoříte pokaždé jinou a chutnou bábovku.
Co je potřeba
- 250 g polohrubé mouky
- 200 g krystalového cukru
- 200 g másla nebo Hery
- 4 vejce
- 250 g tvarohu (kostka, vaničkový tvaroh je moc řídký )
- 1 prášek do pečiva
- forma na bábovku o obsahu 2 litry
- tuk na vymazání formy
- kokos nebo strouhanka na vysypání formy
2
Smícháme mouku s práškem, přidáme do misky s utřenou směsí a řádně zamícháme.
Související články
Další zajímavé články
Jak upéct tvarohovou bábovku s kandovaným ovocem | recept
Tvarohová bábovka s kandovaným ovocem | recept. Kandovaného ovoce jsme si všichni jistě užili ve vánočním cukroví. Byla by však škoda vyhradit mu míst…
Jak udělat ořechovou bábovku | recept
Jak udělat ořechovou bábovku | recept. Nemáte chuť na ořechovou bábovku? Je to další skvělý recept na oblíbenou bábovku. Postupujte podle receptu…
Jak na pusinky na kolečku z lineckého těsta: sladké spojení oblíbených chutí
Při pečení vánočního nebo slavnostního cukroví často nastává stejná situace – zůstane nám miska bílků. Ať už připravujeme linecké, žloutkové řezy nebo…
Jak na išelské cukroví – voňavou klasiku z dob monarchie, která patří k Vánocům
Išelské cukroví, někdy nazývané i išelské dortíčky, patří mezi nejlahodnější a nejvoňavější druhy vánočního pečiva. Jeho původ sahá do Rakousko-Uhersk…
Jak upéct perníčky s vůní badyánu, hřebíčku a skořice – měkké hned po upečení?
Vánoční čas si většina z nás nedokáže představit bez vůně perníčků. Ta specifická kombinace medu, skořice, hřebíčku a badyánu dokáže okamžitě vyvolat…










Diskuze k článku