Přejít k hlavnímu obsahu

Jak grilovat rumpsteak s paprikou | recepty

04. Srpen 2011

Co je rumpsteak? Označuje se tak hovězí zadní maso. Není z českého plemene, ale chovu francouzského. My si teď připravíme výtečný grilovaný rumpsteak s paprikou. Použijeme panenský olivový olej. Steak si nejprve pořádně usušíme. Pak do něj vetřeme olivový olej. Využijte i skvělé rady a tipy na grilování od pravého šéfkuchaře. Pojďme na grilování a dobrou chuť!

Co je potřeba

Suroviny pro 4 osoby:
1kg Rumpsteak
hrubá mořská sůl
pepř z mlýnku
400ml olivový olej
bilá bagetka
dvě papriky, máslo

Tipy

Maso solíme a pepříme až po grilování.

Varování

Maso na rumpsteak si vytáhneme z ledničky tak pět hodin před grilováním. JInak při grilování zažije teplotní šok a srazí se.
Nezvedejte po každé půlminutě maso! Hoďte na gril, počkejte dvě minuty, pak je obraťte. Jinak jej dusíte.

Autor: chorche
Hodnocení

Diskuze k videu

Další zajímavé články

Jak zdravě grilovat
Grilování či opékání uzenin a masa nepatří podle odborníků na výživu ke zdravému způsobu přípravy jídla.Ovšem sami lékaři říkají, že dopřejete-li si t…
Jak bezpečně grilovat | rady
Jak bezpečně grilovat | rady. Ke grilování je vhodné maso méně tučné, křehké, mladé, nejlépe naporcované na plátky. To je věc, kterou možná během gril…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.