Přejít k hlavnímu obsahu

Jak grilovat rumpsteak s paprikou | recepty

04. Srpen 2011

Co je rumpsteak? Označuje se tak hovězí zadní maso. Není z českého plemene, ale chovu francouzského. My si teď připravíme výtečný grilovaný rumpsteak s paprikou. Použijeme panenský olivový olej. Steak si nejprve pořádně usušíme. Pak do něj vetřeme olivový olej. Využijte i skvělé rady a tipy na grilování od pravého šéfkuchaře. Pojďme na grilování a dobrou chuť!

Co je potřeba

Suroviny pro 4 osoby:
1kg Rumpsteak
hrubá mořská sůl
pepř z mlýnku
400ml olivový olej
bilá bagetka
dvě papriky, máslo

Tipy

Maso solíme a pepříme až po grilování.

Varování

Maso na rumpsteak si vytáhneme z ledničky tak pět hodin před grilováním. JInak při grilování zažije teplotní šok a srazí se.
Nezvedejte po každé půlminutě maso! Hoďte na gril, počkejte dvě minuty, pak je obraťte. Jinak jej dusíte.

Autor: chorche
Hodnocení

Diskuze k videu

Další zajímavé články