Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit roštěnky na smetaně | recept

Jak připravit roštěnky na smetaně | recept. Na minutku podle následujícího receptu potřebujete dobře vyzrálé hovězí maso, jen tak bude maso křehké a měkké. Proto si při nákupu ověřte datum porážky zvířete, je zákonnou povinností prodejce ji uvádět. Roštěnky se připravují jako minutka, stačí jim velmi krátká doba na opečení. Plátky opékejte z každé strany asi 2 minuty, pokud preferujete maso uvnitř růžové. 

Co je potřeba

  • 4 roštěnky
  • 3 lžíce oleje
  • 120 g kysané smetany
  • mletý pepř
  • sůl
  • 100 g šunky
  • 2 sterilované okurky 
  • lžíce kaparů
  • 1 malá cibule
  • 20 g másla
  • petrželová nať
1

Roštěnou nakrájejte na plátky a okraje na několika místech nařízněte, aby se při opékání nekroutily. Zlehka je naklepejte a posypte solí a pepřem.

2

Připravte si šunku, cibuli, kapary a okurku. Šunku a cibuli nakrájejte na proužky, sladkokyselé okurky na kostičky. Cibuli dejte stranou a vše ostatní včetně kaparů promíchejte.

3

Roštěnky položte do pánve s horkým olejem a zprudka opečte z obou stran. Správně připravené maso by mělo uvnitř zůstat růžové. Hotové přeložte na nahřáté talíře a udržujte teplé.

4

V jiné pánvi rozehřejte máslo a osmahněte na něm cibuli do světle žluta. Přidejte směs šunky, kaparů a okurky a dobře prohřejte.

5

Do výpeku na pánev, ve které se opékaly roštěnky, přilijte smetanu, osolte, promíchejte a prohřejte. Touto šťávou přelijte maso, položte na každou roštěnku část šunky se zeleninou a ozdobte petrželovou natí. Vhodnou přílohou je dušená rýže.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články