Přejít k hlavnímu obsahu

Jak na rychlý dip z červené řepy a sezamové pasty | recept

Jak na rychlý dip z červené řepy a sezamové pasty | recept

Jak na rychlý dip z červené řepy a sezamové pasty | recept. Tento nevšední krémový dip z červené řepy a intenzivní sezamové pasty zpestří jakoukoliv oslavu. Překvapivě, i tu dětskou, kdy děti řepu mnohdy odmítají. Ovšem toto spojení je zaujme jemností, nasládlou chutí i pestrou barvou. Spolu s křupavou zeleninou či slanou tyčinkou k namáčení jim bude příjemným, lehce stravitelným pohoštěním.

Co je potřeba

  • 500 g předvařené vakuově balené červené řepy
  • 100 g smetanového čerstvého sýru (Gervais, Lučina apod.)
  • 2 lžíce tahini sezamové pasty
  • 1–2 lžičky citronové šťávy
  • sůl a pepř dle chuti

+ k podávání: křupavé tyčinky, tortilla chips, zelenina nakrájená na hranolky (nejlépe mrkev, okurka, paprika či řapíkatý celer)

1

Řepu najemno nastrouhejte a vymačkejte z ní co nejvíce šťávy, která by dip příliš naředila.

Ač budete dále řepu ještě mixovat, tento krok nevynechávejte. Z jemně strouhané řepy daleko lépe vymačkáte šťávu než jen z pokrájené.

Jak na rychlý dip z červené řepy a sezamové pasty | recept
2

Nastrouhanou řepu pak vložte do mixéru a spolu s žervé, tahini pastou a citronovou šťávou promixujte.

Hotový dip dle chuti osolte a opepřete a podávejte v misce obložené patřičnými dobrotami k namáčení.

Jak na rychlý dip z červené řepy a sezamové pasty | recept

Tipy

  • Tato varianta připravená z kupované vakuované řepy je sice velice rychlá, ale chuťově mnohem výraznějšího a lahodnějšího dipu dosáhnete, pokud čerstvou řepu upečete v troubě. Pečená je totiž daleko intenzivnější a sladší.
Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.