Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit jedinečný sladkokyselý salát z červené řepy | recept

Jak připravit jedinečný sladkokyselý salát z červené řepy | recept. Příjemně nasládlá řepa zkombinovaná s ostrou cibulkou a sladkokyselou okurkou, které jsou vzájemně provázané svěží zakysanou smetanou, jsou zárukou nesmírně šťavnatého, lehce stravitelné a opravdu výtečného, chuťově zajímavého salátu.

Co je potřeba

  • 3 střední bulvy uvařené či upečené červené řepy
  • 2–3 kyselé okurky
  • 1 menší červená cibule
  • 3–4 lžíce tučné zakysané smetany
  • špetka soli
1

Uvařenou či upečenou červenou řepu oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Přebytečnou šťávu slijte.

K usnadnění práce a úspoře času skvěle poslouží řepa předvařená, vakuově balená, která je běžně k dostání v každém obchodu.

2

Přidejte nahrubo nastrouhané kyselé okurky a nadrobno nasekanou cibuli.

3

Nakonec promíchejte se zakysanou smetanou a dle chuti osolte.

Před podáváním salát nechejte alespoň hodinu odležet, aby se sladkokyselé chutě dokonale propojily. Poté servírujte s oblíbeným čerstvým pečivem, přičemž vřele doporučuji křupavou francouzskou bagetu.  

  • Barevně lze salát zpestřit jarní cibulkou zakomponovanou místo červené cibule, chuťově zvýraznit jej můžete přidáním pikantních cornichonek a výživové hodnoty navýšit majonézou.
Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.