Co je potřeba

400 g kuřecích jater
300 ml mléka
160 g másla
100 ml smetany
2 lžíce libovolného alkoholu
špetka soli a pepře

1
Obrázek není k dispozici

Játra omyjeme a vykrájíme z nich všechny světlé kousky (pokud to neuděláte, budou hořká). Poté je přendejte do misky a zalijte mlékem. Nechte odstát 30 minut.

2
Obrázek není k dispozici

Na pánvi rozehřejte 20 g másla. Játra vyndejte z mléka a dobře osušte (aby při smažení neprskala). Smažte po menších částech po obou stranách zhruba 3 minuty.

3
Obrázek není k dispozici

Usmažená játra přesuňte i s omastkem z pánve do mixéru. Přidejte 90 g másla, smetanu a špetku soli a čerstvě namletého pepře. Nakonec přidejte alkohol a vše rozmixujte dohladka.

4
Obrázek není k dispozici

Hotové pyré propasírujte přes jemné sítko nebo cedník. Pak pyré přemístěte do vhodné misky a dejte do ledničky. Mezitím si rozehřejte zbylých 50 g másla. Po půl hodině paštiku vyndejte a nalijte máslo na povrch. Zabráníte tak vysychání.

5
Obrázek není k dispozici

Paštiku nechte vychladit přes noc. V lednici vydrží dva dny. Konzumujte s čerstvým pečivem.

6

Místo kuřecích jater můžete použít kachní a místo másla sádlo. Nebo libovolně kombinujte. Pokaždé bude paštika jiná.

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
3.77778
Average: 3.8 (9 votes)