Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit gratinovaný celer | recept

 Jak připravit gratinovaný celer | recept

Gratinovaný celer | recept. Celer je velice univerzální zeleninou. Při jeho využívání v kuchyni se vůbec nemusíte omezovat pouze na omáčky a vývary. Má velice výraznou chuť i vůni, která je v kombinaci se smetanou a sýrem naprosto výborná. V tomto receptu je celer doplněn bramborami, ty z tohoto pokrmu vytvoří poměrně vydatné jídlo. Navíc ho vykouzlíte z pár surovin, které máte dost možná vždycky doma.

Diskuze k článku

Přidat komentář

poetkavlasta (neověřeno) | Po, 10/24/2016 - 14:30

Gratinovaný celer,
už teď cítím v ústech tu pikantní chuť. Mám ráda hodně celeru v polévkách i bramborovém salátu. Tohle zatím neznám.
Jinak si často dělám smažený celer s bramborovou kaší. Celerové plátky se musí chvíli předvařit, potom zchladit, obalit a vysmažit. Mám to velmi ráda.

Ještě malá rada: Když jsem koupila celer, vždy se mi ho půlka zkazila a musela jsem ho vyhodit. Teď ho hned celý oloupu, nakrájím plátky, zabalím do alobalu a dám zmrazit. Celer zůstane pěkně bílý a je jako čerstvý. Kdy potřebuji do polévky vezmu jen jeden balíček a nemusím již nic čistit.
Přeji všem hezké vaření! Vlasta

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.