Jak připravit hlívovou polévku s brambory a zeleninou | recept
04. Prosinec 2019
Hlívová polévka s brambory a zeleninou | recept. Hlíva ústřičná je chutná a zdravá houba, jež se dá velmi všestranně využít. Pokud hledáte recept na rychlý a jednoduchý pokrm z hlívy, zkuste si připravit hlívovou polévku s brambory a zeleninou. Hlíva polévce dodá jedinečnou chuť a určitě Vám v ní nebude scházet maso.
Co je potřeba
- 2 lžíce rostlinného oleje
 - 1 menší cibule
 - 2 stroužky česneku
 - 2 mrkve
 - kousek květáku či brokolice
 - asi 3 lžíce mraženého hrášku
 - 300 g hlívy ústřičné
 - 4 středně velké brambory
 - asi 1,5 l vody či zeleninového vývaru
 - sůl, pepř, mletá paprika, majoránka
 - 2 lžíce hladké špaldové mouky + voda na zahuštění
 
Tipy
- Do polévky je možné přidat také řapíkatý celer, kořenovou petržel, pastiňák apod.
 - Jestliže máte rádi pikantní pokrmy, dochuťte polévku trochou chilli koření.
 
Související články
Další zajímavé články
 Jak připravit pečenou delikatesu z hlívy ústřičné | recept z hub
 Pekáček naplněný většími kusy kořením ochucených a olivovým olejem potřených hub, cibule i česneku, které jsou následně v troubě dozlatova opečen…
 Jak uvařit houbovou krémovou polévku | recept
 Houbová krémová polévka | recept. Na Štědrý den se leckde podává na slavnostní večeři houbová polévka. Většinou se vaří ze sušených hub. Letos je ale…
 Jak udělat tlačenku s hlívou ústřičnou | recept
 Tlačenka s hlívou ústřičnou | recept. Hlíva ústřičná je dřevokazná houba, kterou v přírodě najdete na mrtvém (nebo umírajícím) dřevě převážně listnáčů…
 Jak z brambor a šťavnaté zeleninové směsi připravit jemné muffiny | recept
 I brambory zbylé z předešlého dne lze přeměnit do podoby velice atraktivní a chutné. A to jejich využitím do těchto jemných bramborových muffinů,…
 Jak na hadovky v pikantní marinádě | recept na delikatesu z okurek
 Jak na hadovky v pikantní marinádě | recept na delikatesu z okurek. Že jsou hadovky dobré akorát tak na salát? Omyl. Tyto marinované hadovky vás o tom…







Diskuze k článku