Co je potřeba

  • 200 g červené čočky
  • 1 l zeleninového vývaru nebo vody
  • máslo
  • 200 ml zakysané smetany
  • 2 stroužky česneku
  • malý kousek cibule
  • máslo
  • sůl
  • pepř
  • lžíce rajského protlaku
  • křemenáče
  • trochu kari
1

Nejprve si připravíme houby, které se přidávají až do hotové polévky na dozdobení. Potřebujeme tvrdé houby, nejlepší jsou křemenáče. Očistíme je a nakrájíme na úhledné plátky. Houby osmažíme na másle, zcedíme a prozatím odložíme stranou.

2

Do pánve na zbylý tuk ze smažených hub přidáme čočku, drobně pokrájenou cibuli a česnek na plátky. Lehce osmahneme. Na fotografii jsou použity česnekové výhonky.

3

K čočce a zelenině přidáme vývar a uvedeme polévku do varu. Červená čočka je uvařená během několika minut, my ji budeme mixovat, takže ji klidně rozvaříme. Nezapomeneme osolit a opepřit podle chuti.

4

Uvařenou čočku rozmixujeme a přidáme lžíci rajčatového protlaku se zakysanou smetanou. Už nevaříme, jen prohřejeme s přidáním kari koření. Na talíři zdobíme zelenou natí a plátky hub.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
0
Zatím nehodnoceno