Jak připravit krémovou žampionovou polévku s divokou rýží | recept
04. Únor 2020
Krémová žampionová polévka s divokou rýží | recept. Pokud máte rádi houbovou polévku, nemusíte čekat na houbařskou sezónu. Zkuste si připravit polévku ze žampionů, které jsou běžně k sehnání během celého roku, anebo si je dokonce můžete vypěstovat doma. Přinášíme Vám recept na netradiční krémovou žampionovou polévku s divokou rýží. Uvařte si ji třeba jako rychlou večeři, její příprava je opravdu jednoduchá.
Co je potřeba
- 2 lžíce olivového oleje či másla
- 1 malá cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 250 g očištěných žampionů
- 4 lžíce divoké rýže
- 1 litr zeleninového vývaru
- 50 ml smetany či mléka (v obyčejné či rostlinné variantě)
- sůl, pepř, čerstvé či sušené bylinky (např. tymián, šalvěj, petrželka, bazalka či rozmarýn)
- Do polévky je možné přidat i jiné druhy zeleniny – např. kořenovou petržel, brambory, hrášek apod.
- Žampionovou polévku můžete zahustit také jíškou.
Související články
Další zajímavé články
Jak připravit teplý asijský salát | recept
Teplý asijský salát | recept. Teplý asijský salát připravíte velmi snadno a poslouží jako rychlá a lehká večeře nebo jako příloha třeba k masu, p…
Jak zavařit pečené papriky a jak na krémovou polévku z pečených paprik | recepty
Jak zavařit pečené papriky a jak na krémovou polévku z pečených paprik | recepty. Pokud si nevíte rady, jak zpracovat úrodu paprik, zkuste je nej…
Jak připravit sladký pohár s ovocným želé a tvarohem | recept
Sladký pohár s ovocným želé a tvarohem | recept. V létě, a to obzvlášť v letošním horkém, není chuť na pečení sladkých dezertů a zákusků. Dáváme…
Jak na vitamínový ovocný salát s domácím müsli | recept
Vitamínový ovocný salát s domácím müsli | recept. V období zimy je potřeba neustále doplňovat vitamíny. Nemusíte však zobat doplňky stravy, přijímejte…
Jak připravit chlebíčky s pečenou červenou řepou a nivou | recept
Chlebíčky s pečenou červenou řepou a nivou | recept. Červená řepa se v posledních letech těší velké oblibě. Je možné z ní uvařit mnoho slaných i sladk…
Diskuze k článku