Jak připravit krémovou žampionovou polévku s divokou rýží | recept
04. Únor 2020
Krémová žampionová polévka s divokou rýží | recept. Pokud máte rádi houbovou polévku, nemusíte čekat na houbařskou sezónu. Zkuste si připravit polévku ze žampionů, které jsou běžně k sehnání během celého roku, anebo si je dokonce můžete vypěstovat doma. Přinášíme Vám recept na netradiční krémovou žampionovou polévku s divokou rýží. Uvařte si ji třeba jako rychlou večeři, její příprava je opravdu jednoduchá.
Co je potřeba
- 2 lžíce olivového oleje či másla
- 1 malá cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 250 g očištěných žampionů
- 4 lžíce divoké rýže
- 1 litr zeleninového vývaru
- 50 ml smetany či mléka (v obyčejné či rostlinné variantě)
- sůl, pepř, čerstvé či sušené bylinky (např. tymián, šalvěj, petrželka, bazalka či rozmarýn)
- Do polévky je možné přidat i jiné druhy zeleniny – např. kořenovou petržel, brambory, hrášek apod.
- Žampionovou polévku můžete zahustit také jíškou.
Související články
Další zajímavé články
Jak připravit Sečuánský grilovaný lilek | recept
Jak připravit Sečuánský grilovaný lilek | recept. Kousky dozlatova ogrilovaného lilku potřené pikantní, lehce zkaramelizovanou a jemně nasládlou marin…
Jak na zapečenou zeleninu se smetanou a parmazánem | recept
Jak na zapečenou zeleninu se smetanou a parmazánem | recept. Nesmírně elegantní gratin z barevných kusů nasládlé zeleniny, která se ve spojení s…
Jak na slané vaječné muffiny se sýrem, špenátem a sušenými rajčaty | recept
Jak na slané vaječné muffiny se sýrem, špenátem a sušenými rajčaty | recept. Kupa vajec, sýra, zeleniny, a přitom ani trocha sypké bílé suroviny. Ano,…
Jak připravit nakládané bylinkové tvarůžky | recept
Jak připravit nakládané bylinkové tvarůžky | recept. Pokud si chcete dopřát skvělou chuťovku k pivu, která navíc obsahuje jen velmi málo tuku a c…
Jak uvařit pikantní petrželový krém s vůní dálek | recept
Jak uvařit pikantní petrželový krém s vůní dálek | recept. Že všem známá petržel může být základem chuťově výrazné, orientálně laděné polévky, je opra…
Diskuze k článku