Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit labužnickou žampionovou směs s tvarůžky | recept

Jak připravit labužnickou žampionovou směs s tvarůžky | recept. Tato prvotřídní lahůdka připravená z chuťově i aromaticky výrazných tvarůžků, pikantního koření a kousků jemných žampionů je přesně tou pravou delikatesou k dobře vychlazenému pivu. Nejlépe pak za tepla podávanou na poctivě osmažené topince.

Co je potřeba

  • 250 g žampionů
  • 100 g dobře uzrálých tvarůžků
  • 1 malá červená paprika či kapie
  • 1 červená cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička sladké červené papriky (dle chuti lze i pálivé či přímo mleté čili)
  • 1 lžička drceného kmínu
  • plátek másla na orestování
  • sůl a pepř dle vlastní chuti
1

Na másle zpěňte drobně nakrájenou cibuli s česnekem.

2

Přidejte na malé kousky nakrájené, předem očištěné žampiony s červenou paprikou, případně sladkou kapií, a restujte až do odpaření tekutiny, kdy by paprika měla zůstat stále na skus.

Jsou-li nožičky žampionů pěkné a pevné, použijte je do směsi také.

3

Jakmile žampiony zavadnou a rozvoní se, tedy přibližně po 5–10 minutách, směs okořeňte červenou paprikou a kmínem a přidejte nadrobno nakrájené tvarůžky. Dle chuti osolte a opepřete.

Na mírném ohni míchejte do rozpuštění tvarůžků, dokud směs nezíská vláčnou a krémovou konzistenci. Rovnou z pánve pak podávejte na osmažené topince potřené česnekem nebo odlehčeně na rozpečeném pečivu.

Stejnou delikatesu připravíte i z romadúru, který se snáze rozpouští a směs s ním má o něco krémovější strukturu.

  • Pokud směs před podáváním zchladne a lehce tím zatuhne, stačí ji na mírném ohni znovu rozehřát. Nebo ji můžete nechat zchladnout plánovaně a následně ji promíchat s adekvátním množstvím majonézy a připravit si tak opravdu fantastickou pomazánku podávanou s jarní cibulkou na ozdobu.

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články